DPIM Planter's Camp . Diploma Pengurusan Ladang Dan Agroteknologi Uitm

Untuk pelajar sem 1 , kitaorang wajib ikut satu camp yang dinamakan Planter's Camp. Perasaan aku masa tu mestilah tak suka, rimas and of course benci. Yelah sebab aku ni bukan jenis yang kuat dan suka ber - 'camping' . Aku ni hanya jenis yang suka menghadap laptop dan menaip. Kadang-kadang pun kuat  berangan. So berbalik pada cerita tadi, Planter's Camp ni dibuat selama 2 hari 1 malam  dan diadakan di sekitar kawasan Uitm jugak.


Untuk hari pertama kitaorang dah kena bayar denda disebabkan ada salah seorang yang tak jujur dan tak ikut kumpulan yang diberi. Masa tu aku rasa geram nak bagi pelempang je dekat siapa yang menipu tu. Fyi, kitaorang mengamal kan 1 perkara iaitu Unity yang maksud bersatu lah kan. Jadi kalau sesiapa yang buat hal walaupun seorang , 1 batch akan bertanggungjawab dan kena. Haha :p .

Screenshot%2B(11)
DPIM Planter's Camp . Diploma Pengurusan Ladang dan Agroteknologi Uitm 



Antara aktiviti yang dijalankan untuk malam tu ialah malam tunjuk perasaan. Lelaki dan perempuan diasingkan & kitaorang diberi 1 situasi iaitu , semua perempuan merupakan pekerja pada lelaki dan akhirnya memberontak sebab gaji tak bayar, kalau bayar pun lambat dan tak cukup. So kitaorang diminta untuk selesaikan problem ni. Pergh aku cakap malam tu "bergaduh" macam hapa tapi of course lah berlakon je kan. Kau jangan ingat budak ladang tak pandai berlakon. Haha. Ehhhh aku lupa yang sebelum part "bergaduh" , kitaorang kena cari pasangan masing-masing dan "gaduh" lah dengan diaorang pulak. Lantak lah nak "gaduh" pasal apa takda sapa nak marah. Aku dengan member aku "gaduh" pasal loghat sebab aku tak paham dia cakap apa. Korang bayangkan 1 batch "gaduh" sama sendiri tapi serius memang enjoy dan kitaorang dilarang untuk gelak dan senyum. Kecoh betul malam tu dan semua orang gaduh gelak gaduh gelak. Supervisor pulak jalankan tugas diaorang ambil baldi , isi air dan simbahhhh ah apa lagi. Terkejut aku kena simbah tiba2. Dah lah aku ni jenis yang cepat sejuk. So malam tu aku "bergaduh" sambil menggigil-gigil.

Screenshot%2B(8)
DPIM Planter's Camp . Diploma Pengurusan Ladang dan Agroteknologi Uitm




Screenshot%2B(9)
DPIM Planter's Camp . Diploma Pengurusan Ladang dan Agroteknologi Uitm 

Masa makan pun kena disiplin. Macam korang nampak pinggan kena selari dan semua kena sama-sama. 



Screenshot%2B(10)
DPIM Planter's Camp . Diploma Pengurusan Ladang dan Agroteknologi Uitm
Banyak lagi aktiviti. Dah nama pun camp. But i think sampai sini jelah . :)

No comments:

Post a Comment