Review movie WARCRAFT



Assalamualaikum. Bila sebut pasal movie review, teringat pula masa semester 3 pelajar diwajibkan pilihh 1 movie dan buat review serta presentation.

Makanya hari ini aku nak buat review pasal movie WARCRAFT. Kenapa aku lambat buat review? Sebab aku bukan jenis kaki wayang yang habiskan duit dekat pawagam semata-mata nak up to date dengan movie baru (kedekut), sebab kedua aku tunggu WARCRAFT keluar HD baru syok aku nak tengok dan sebab terakhir adalah hari tu baru aku download:p

Aku dapat tahu WARCRAFT ni inspirasi daripada game. Sudah semestinya aku tak tak pernah tahu sebab aku leka dengan belajar (penipu) dan leka main Mystic Messenger.

Image result for travis fimmel warcraft poster

Jadi ini lah poster WARCRAFT. Nampak heronya macam hensem je. Kehkeh. WARCRAFT adalah cerita peperangan yang berlaku disebabkan dunia orc dah semakin teruk dan mencari tempat baru untuk dijadikan tempat tinggal dan akhirnya berperang dengan manusia di Azeroth yang diketuai oleh Anduin Lothar yang sangat setia dengan Raja.

Image result for travis fimmel warcraft poster

Daripada jalan cerita si Anduin Lothar  macam dah jatuh cinta dengan Garona dan paling sedih bila anak dia mati kena bunuh dengan orc :(


Image result for warcraft poster

Secara kesimpulannya, jalan cerita sangat seronok cuma tak berapa nak suka ending nya sebab nampak sangat ada sambungan :( !!! Spoil betul lah. Tak suka tengok movie yang ada sambunga ni. EEEEE. Geram ! Apa apa pun bagi yang belum tengok movie ni lagi boleh lah download sekarang dan nikmati keseronokan nya haha.

2 comments:

  1. dari hari tu lagi nak download, tapi tak buat jugak.
    kedekut kuota punya pasal.. hahaha.. ^_^

    salam singgah dari blog diari dandelion ^_^

    ReplyDelete
  2. Memang best pun.. Ohsem betul aksi dia..

    ReplyDelete