Spicy ramen daripada Bajuwarnacoklat & sponsor

Assalamualaikum.

Ingat tak hari tu aku ada update pasal hadiah GA yang aku dapat? Jadi semalam aku dengan adik kongsi makan ramen tersebut. Sebenarnya lama dah alu pergi ambil ramen tu tapi tak sampai hati aku nak makan disebakan adik merayu suruh makan dengan dia, Nak atau taknak aku kena juga tahan nafsu nak makan. :(





Aku belum start makan dah terasa kepedasan yang melampau. Hari tu aku makan pun tak habis tapi kali ni macam peluang untuk ramen ni habis sangat tinggi sebab makan berdua. Jadi aku tugaskan adik aku siapkan ramen ni. Aku tau dah siap je haha.




Disebabkan ramen ni tersangatlah besar dan liat, aku ambil keputusan untuk gunting ramen ni kecil-kecil. Maknanya aku tak perlu gigit sebab nak putuskan ramen. Nak kata challenge tak juga sebab awal-awal dah kalah. Sos ramen ni pun letak separuh je memang lah disqualified haha.


Alhamdulillah. Kali ni habis dan tidak membazir. Terima kasih Bajuwarnacoklat & sponsor sudi beri kami makan hehe. Lebiu <3 <3






Parcel spicy ramen dah dapat daripada GA Bajuwarnacoklat & Sponsor


Alhamdulillah. Setinggi tinggi terima kasih diucapkan kepada Bajuwarnacoklat dan sponsor. <3



Sebenarnya aku dah lama nak beli spicy ramen ni. Kiranya sebelum ni aku pernah makan sepeket. Tu pun orang bagi aku sebab kesian :( . Dipendekkan cerita hari tu aku pergi cari dekat mall hampa betul bayang ramen ni pun tak nampak. Okk so aku carik lah yang dalam cup punya, sampai ke hujung tempat sayur aku cari habuk pun takda. Aku pun balik lah rumah dengan meegi lain.


Kebetulan aku nampak ada orang post pasal GA ni. Aku pun join je lah dan tup-tup aku menang. Tak sangka aku memang sedangkan ramai yang join. Boleh dikatakan aku ni jarang antara yang bertuah dapat hadiah.

Tapi betul orang kata. Rezeki tak pernah salah alamat. Kalau kita perlukan dan betul-betul nak insyaallah akan jadi milik kita. Kalau kita betul-betul perlukan sesuatu percayalah cakap aku walau macam mana cara pun kau akan dapat.






Post kali ni pendek je. Nanti aku update hadiah dari ga lain pulak ye.

Pengalaman Sem 3 DPIM


Assalamualaikum and hye :)

Akhirnya aku dah habis semester 3 DPIM. Sumpah aku kecewa dengan sem kali ni. TERSANGAT-SANGAT KECEWA!

Masuk semester baru sekali 2 kelas dibubarkan tanpa notis. Mula-mula aku terkejut jugak lah kan dan pelajar untuk kedua-dua kelas macam orang sesat cari info tanya sana sini. Jawapan masing-masing sama. Dua kelas terakhir ni digunakan untuk budak repeat subjek. Salah satu sebab juga batch aku makin sikit dan itu pun salah satu sebab kelas dibubarkan.

Kami pun macam orang asing masuk kelas orang lain. Daftar sana sini. Sampai bergaduh dengan budak kelas lain sebab kami masuk kelas diaorang. Tapi aku berjaya masuk kelas yang sama untuk semua subjek dan kawan-kawan aku kelas untuk setiap subjek semua lain.




TAPI !!!!

Dekat sini aku listkan subjek yang korang akan ambil untuk semester 3 dpim ok. :)


1) ACC 100 ( AKAUN) - Korang akan ada assgmnt macam korang buat kat sekolah dulu (aliran akaun) . Subjek yang boleh dikatakan susah kalau korang main-main dan tak fokus dalam kelas. Masa buat asgmnt tu pilihlah kawan yang rajin bukan yang pemalas sampai kau rasa nak tumbuk.


2) AGR 113 (EKONOMI) - Subjek senang lah jugak berbanding subjek lain.


3) CTU 211 ( AGAMA) - Pergh ni susah ! Bagi yang tak suka membaca macam aku. :P


4) ELC 230 (ENGLISH) - Tang ni korang ada writing. Ye lah! Writing yang kena buat karangan tu! Haha . Jangan ingat habis sekolah tak buat karangan :P


5) HBU 131 - (KOKURIKULUM) - Aku ambil kesatria negara. Dapat A- beb ! Entah apa aku buat pun aku tak tau. Seronok tau ! Lagi-lagi coach dekat Jasin memang sporting gila.


6) AGR 262- (MAJOR CROPS) - Subjek kedua susah nak mampus ! Korang belajar pasal 4 tanaman utama iaitu PADI,  KOKO,  KELAPA SAWIT dengan ________ (tak ingat) . Bukan sebab aku nyanyuk tapi sebab aku benci subjek ni. Tu je. :P


7) AGR  161 ( SOIL SCIENCE) - Gila bapak susah nak mampus subjek ni. Antara subjek yang paling ramai student fail setiap semester. Aku tak tahu berhantu sangat subjek ni sampai susah sangat nak lulus. But I managed to get C+ untuk final. Nasib baik kau! 


Aku merahkan dua subjek terakhir sebab korang kena buat betul-betul !! Subjek ni sangat susah dan semster 4 nanti ada sambungan nya lagi hahaha.