Hadiah handsock 2 style + pengalaman pakai handsock.


Assalamualaikum.

Sudah sedia maklum yang aku memang penggemar handsock tak kira yang comel mahupun yang plain. Masa aku mula-mula belajar pakai handsock, aku cuma beli yang murah je. Alah yang RM5 ada lubang dengan jaring tu. Masa tu rasa handsock ni lah yang paling lawa sebab aku tak tahu lagi kewujudan bermacam-macam jenis handsock dekat dunia ni. Perasaan nak mula pakai pun sebab tengok kawan-kawan aku beria pakai siap boleh matching dengan tudung diaorang :P Aku pula pergi beli handsock warna pink cair dengan ungu cair haha aigoo. Apa benda lah taste aku masa tu.

Jadi lama-kelamaan aku jadi selesa pakai handsock. Perasaan seronok tu datang secara tiba-tiba. Dan aku rasa tak selesa langsung kalau lengan terdedah walaupun cuma pergelangan tangan ( untuk pengetahuan semua, aku tak pakai tudung labuh) . Mungkin ada sesetengah orang pelik tengok aku sebab aku cuma pakai tudung bidang 45 dan shawl 2m x0.8m (yang semestinya tutup bahagian depan) tapi aku pakai handsock. Yelah. Handsock kan terkenal di kalangan perempuan yang pakai tudung labuh dan bertutup. :(

Lama-kelamaan aku dapat tahu fasal handsock yang ada pelbagai design dan warna. Sumpah aku nak sangat 1 handsock ni. Selalu aku usha Instagram dengan Facebook penjual handsock ni sampai aku sendiri tak ingat berapa lama aku sibuk berangan dapat pakai handsock comel tu(ada reben). Satu hari owner dia buat contest dan alhamdulillahh aku menang dan hadiah yang aku dapat adalah handsock yang aku dok berangan daripada dulu lagi. Nak tengok rupa hadiah tu tak?





Tadaaa ! Comel kan. Bila sampai dekat tangan aku je terus aku cuba dan memang sangat lembut lah dia punya kain. Sejuk je tau. Tapi malangnya tangan aku ni halus sangat. Jadi dekat bahagian lengan memang longgar & selalu sangat mengengsot ke bawah. Tak silap aku nama handsock ni Aira. Kalau korang nak tahu, Aira ni boleh buat macam-macam gaya tapi aku hanya berjaya buat 2 style macam kat bawah ni je.






Kalau korang tengah mencari dan nak cuba Aira ni boleh lah pergi sini ( TEKAN)


HADIAH DARI GIVEAWAY BUKU {PRE-LOVED} DAH SAMPAI :)

Hadiah “Giveaway ….” dari KC dah sampai.

Assalamualaikum.  Akhirnya buku yang aku menang dari giveaway KC dah sampai. Sebenarnya buku ni dah lama dekat ofis tapi aku je yang tak pergi ambil lagi :p . Jadi hari tu  aku pergi ofis dan terus baca isi kandungan buku Laki aku negro kau peduli apa oleh Dr Hayya Bilal Agak lama juga lah baru aku perasan ada sampul surat dalam parcel tu. Aikk? Si dia takda pula bagitau aku fasal apa-apa surat yang sampai.





Bila aku nampak je tulis special untuk kenalan alam maya terus aku cepat buka dan memang aku menjerit dan terkejut bila tengok ada KAD RAYA dalam sampul tu ! Biar betik ! Dah berzaman aku tak nampak dan tak dapat kad raya dan2 je kali ni dapat pula daripada KC. Masa tu aku memang rasa terharu gila sebab masa hari raya pun cuma si dia je yang betul-betul ucapkan Selamat Hari Raya. Yang lain semua mesej copy paste haha.  Jom tengok apa yang ditulis oleh cik adik KC kita ni.


Muka depan kad raya.



Sepanjang-panjangnya cik KC ni mengarang untuk aku. Terharu beb dapat mesej bukan copy paste haha. KC jangan risau confirm buku ni dijaga dengan elok dan rapi siap ada rumah tau khas untuk buku.  Sekarang ni aku baru je baca separuh. Nantikan post seterusnya fasal review buku Laki aku negro kau peduli apa? 

*Jangan lupa visit KC tau dekat http://kimchaa.blogspot.my/

Spicy ramen daripada Bajuwarnacoklat & sponsor

Assalamualaikum.

Ingat tak hari tu aku ada update pasal hadiah GA yang aku dapat? Jadi semalam aku dengan adik kongsi makan ramen tersebut. Sebenarnya lama dah alu pergi ambil ramen tu tapi tak sampai hati aku nak makan disebakan adik merayu suruh makan dengan dia, Nak atau taknak aku kena juga tahan nafsu nak makan. :(





Aku belum start makan dah terasa kepedasan yang melampau. Hari tu aku makan pun tak habis tapi kali ni macam peluang untuk ramen ni habis sangat tinggi sebab makan berdua. Jadi aku tugaskan adik aku siapkan ramen ni. Aku tau dah siap je haha.




Disebabkan ramen ni tersangatlah besar dan liat, aku ambil keputusan untuk gunting ramen ni kecil-kecil. Maknanya aku tak perlu gigit sebab nak putuskan ramen. Nak kata challenge tak juga sebab awal-awal dah kalah. Sos ramen ni pun letak separuh je memang lah disqualified haha.


Alhamdulillah. Kali ni habis dan tidak membazir. Terima kasih Bajuwarnacoklat & sponsor sudi beri kami makan hehe. Lebiu <3 <3