Menang hadiah daripada Azatiesayang




Assalamualaikum. Niat di hati sebenarnya nak update segala hadiah yang aku dapat tapi akhirnya semua terkubur disebabkan anime (salahkan orang lain). Memang sejak azali aku jenis suka join giveaway tak kisah dekat Facebook, Blog dan Instagram sekalipun aku tetap akan join tapi majoriti aku menang pun melalui blog. Bila diingatkan balik memang banyak sangat hadiah aku dapat daripada topup sampai lah buku cuma aku pun terfikir nak update dekat sini -_-


Rezeki aku menang banyak giveaway dan contest tapi selalunya bermusim jugaklah. Contoh sekarang musim aku tak akan menang apa-apa giveaway LANGSUNG dan hari tu adalah musim aku menang macam-macam hadiah sampai terpaksa bagi dekat orang lain.


Post kali ni aku tujukan khas pada Azatiesayang kerana telah bermurah hati buat giveaway perencah bakar. Ahh jangan gelak lah kau. Kalau perencah takda, ingat sedap ke nak buat ikan bakar ? :p Giveaway ni ada macam-macam hadiah sebenarnya macam DEODARANT  REWITE(ingat kalau menang ni nak kasi mak aku) ,AQUARA ESSENCE SPRAY, LIPSTIK ACTIVE topup dan hadiah utamanya ialah perencah ikan bakar. Aku pun join lah dengan harapan menang hadiah biasa-biasa je. Sekali aku menang hadiah utama dan paling kelakar aku boleh tak sedar yang aku tersenarai dalam kalangan yang bertuah :p



Bagi yang tak tahu perencah ni bukan je untuk makan cicah dengan ikan bakar je. Alahai kalau macam tu muak tekak ni labu oi , kak Azatie kata boleh buat perencah untuk meehun sup , bakso dan apa-apa yang rasa sesuai lah. Aku bukan reti masak pun tak kan nak suruh aku senaraikan pula kan tunggu je lah mak aku masakkan. :p


Sebenarnya perencah ni aku belum ambil lagi dekat si dia. Harap-harap dia tak makan perencah ni senyap-senyap -_- . Aku gerenti yang perencah ikan bakar memang sedap. Akhir kata terima kasih banyak-banyak untuk hadiah ni. Tak sabar nak suruh mak masak dan aku makan. Haha.


Siapa yang nak beli boleh lah contact kak Azatie melalui medium bawah ni.

Blog: http://azatiesayang.blogspot.my/
Facebok: https://www.facebook.com/kak.yang.9


Review movie WARCRAFT



Assalamualaikum. Bila sebut pasal movie review, teringat pula masa semester 3 pelajar diwajibkan pilihh 1 movie dan buat review serta presentation.

Makanya hari ini aku nak buat review pasal movie WARCRAFT. Kenapa aku lambat buat review? Sebab aku bukan jenis kaki wayang yang habiskan duit dekat pawagam semata-mata nak up to date dengan movie baru (kedekut), sebab kedua aku tunggu WARCRAFT keluar HD baru syok aku nak tengok dan sebab terakhir adalah hari tu baru aku download:p

Aku dapat tahu WARCRAFT ni inspirasi daripada game. Sudah semestinya aku tak tak pernah tahu sebab aku leka dengan belajar (penipu) dan leka main Mystic Messenger.

Image result for travis fimmel warcraft poster

Jadi ini lah poster WARCRAFT. Nampak heronya macam hensem je. Kehkeh. WARCRAFT adalah cerita peperangan yang berlaku disebabkan dunia orc dah semakin teruk dan mencari tempat baru untuk dijadikan tempat tinggal dan akhirnya berperang dengan manusia di Azeroth yang diketuai oleh Anduin Lothar yang sangat setia dengan Raja.

Image result for travis fimmel warcraft poster

Daripada jalan cerita si Anduin Lothar  macam dah jatuh cinta dengan Garona dan paling sedih bila anak dia mati kena bunuh dengan orc :(


Image result for warcraft poster

Secara kesimpulannya, jalan cerita sangat seronok cuma tak berapa nak suka ending nya sebab nampak sangat ada sambungan :( !!! Spoil betul lah. Tak suka tengok movie yang ada sambunga ni. EEEEE. Geram ! Apa apa pun bagi yang belum tengok movie ni lagi boleh lah download sekarang dan nikmati keseronokan nya haha.

Hadiah handsock 2 style + pengalaman pakai handsock.


Assalamualaikum.

Sudah sedia maklum yang aku memang penggemar handsock tak kira yang comel mahupun yang plain. Masa aku mula-mula belajar pakai handsock, aku cuma beli yang murah je. Alah yang RM5 ada lubang dengan jaring tu. Masa tu rasa handsock ni lah yang paling lawa sebab aku tak tahu lagi kewujudan bermacam-macam jenis handsock dekat dunia ni. Perasaan nak mula pakai pun sebab tengok kawan-kawan aku beria pakai siap boleh matching dengan tudung diaorang :P Aku pula pergi beli handsock warna pink cair dengan ungu cair haha aigoo. Apa benda lah taste aku masa tu.

Jadi lama-kelamaan aku jadi selesa pakai handsock. Perasaan seronok tu datang secara tiba-tiba. Dan aku rasa tak selesa langsung kalau lengan terdedah walaupun cuma pergelangan tangan ( untuk pengetahuan semua, aku tak pakai tudung labuh) . Mungkin ada sesetengah orang pelik tengok aku sebab aku cuma pakai tudung bidang 45 dan shawl 2m x0.8m (yang semestinya tutup bahagian depan) tapi aku pakai handsock. Yelah. Handsock kan terkenal di kalangan perempuan yang pakai tudung labuh dan bertutup. :(

Lama-kelamaan aku dapat tahu fasal handsock yang ada pelbagai design dan warna. Sumpah aku nak sangat 1 handsock ni. Selalu aku usha Instagram dengan Facebook penjual handsock ni sampai aku sendiri tak ingat berapa lama aku sibuk berangan dapat pakai handsock comel tu(ada reben). Satu hari owner dia buat contest dan alhamdulillahh aku menang dan hadiah yang aku dapat adalah handsock yang aku dok berangan daripada dulu lagi. Nak tengok rupa hadiah tu tak?





Tadaaa ! Comel kan. Bila sampai dekat tangan aku je terus aku cuba dan memang sangat lembut lah dia punya kain. Sejuk je tau. Tapi malangnya tangan aku ni halus sangat. Jadi dekat bahagian lengan memang longgar & selalu sangat mengengsot ke bawah. Tak silap aku nama handsock ni Aira. Kalau korang nak tahu, Aira ni boleh buat macam-macam gaya tapi aku hanya berjaya buat 2 style macam kat bawah ni je.






Kalau korang tengah mencari dan nak cuba Aira ni boleh lah pergi sini ( TEKAN)