Cara tebus sample Whiskas untuk anak bulus.


Assalamualaikum. Alhamdulillah kali ni dapat free sample Whiskas untuk anak bulus yang makin gemok. Jadi post kali ni aku nak cerita cara mudah untuk dapatkan sample Whiskas ni. Nanti Whiskas Malaysia akan hantar sample ni cuma tak diberitahu bila jadi korang kena alert sikit lah sebab memang tak kan dapat tracking number.

Sample ni akan diberi dalam kotak dan ada 3 peket. Kita boleh pilih umur kucing sama ada anak kucing (2-12 bulan) dan dewasa (1 tahun ke atas. Pastikan pilih betul-betul tau sebab sample ni akan diberi mengikut umur kucing korang.

Ikut step di bawah untuk tebus sample Whiskas,

1) Klik link ni ( CLICK SINI )
2) Klik SAYA NAK.



3) Pilih umur anak bulus korang.


4) Isi data yang diminta untuk tujuan postage. Nampak tak ada bahagian Nama Kucing tu? Nanti kan dekat slip poslaju akan letak nama kucing korang tu. Lepas tu klik Hantar.


5) Akhir sekali korang kena log masuk FB. Dan selesai. Korang hanya perlu tunggu sample ni dihantar ke rumah korang. Kalau korang rasa nak dapat banyak sample kan, korang letak lah email yang berbeza-beza tapi pastikan email tu aktif sebab nanti korang akan diberi kod diskaun LAZADA bila korang beli Whiskas.


Ni aku punya sample dan memang serius anak bulus sangat suka.



Berjaya tebus barang dengan Woop.my


Assalamualaikum. 

Pernah dengar woop.my? Tahu tak yang sebenarnya kita boleh dapat percuma dengan hanya menjawab survey yang disediakan? Nampak macam tipu kan? Percayalah benda ni benar-benar belaka dan aku dah berjaya tebus bukan 1 tapi 3 barang daripada woop.my ni.

Barang pertama yang aku tebus ialah Dettol vanity kit. Sebenarnya tisu basah (wet tissu) jenama Dettol dan sesiapa yang kenal dengan aku akan tahu yang aku ni wajib ada wet tissue dalam simpanan tak kisahlah jenama apa sekali pun. Walaupun dah banyak kali aku kena ejek dan ramai sangat tanya nak buat apa wet tissue ni? Nak lap bontot baby? -_- Jawapan aku senang. Orang pembersih selalunya ada wet tissue. 

Barang kedua pula yang aku tebus sebenarnya tisu basah juga. Kiranya aku dapat dua peket tisu basah lah. Semuanya disebabkan aku salah letak alamat jadi aku tebus buat kali kedua dan rupa-rupanya tebusan aku yang pertama tu sampai juga ke destinasi. 


Barang ketiga aku dapat ialah pampers new born saiz M. Tak silap aku jenama Fitti Gold dan aku kena buat cabaran yang disediakan tapi malangnya aku nak sarungkan dekat siapa sebab saiz M terlalu kecil. Aku harap sangat selepas ni aku berhati-hati dalam memilih cabaran dan survey yang disediakan haha.

Ehem, Tak kan tengok je aku dapat barang free? Seronok tau dapat barang free walaupun kecil je. 

Ikut je langkah dekat bawah ni dan register.


1) Click website ni. woop.my

2) Daftar macam biasa.

3) Dah selesai daftar boleh terus buat survey yang disediakan. Lepas point yang terkumpul cukup, bolehlah korang tebus apa-apa yang korang berminat. 

Shin Ramyun noodle soup


Assalamualaikum.

Akhirnya kebah juga demam ramen Samyang setelah aku dilarang untuk makan ramen tu lagi. Ceh. Tapi yang pasti aku tak kan tahan kepedasan ramen tersebut. Sebelum ni aku pernah update pasal ramen Samyang tu dan kepada sesiapa yang rasa nak baca bolehlah klik ----> (sini) (sana) (situ)


Post kali ni aku nak cerita pasal Shin Ramyun noodle soup yang baru pertama kali aku jumpa dekat Giant. Yang uniknya Shin Ramyun ni daripada mee segera yang ada di pasaran adalah bentuknya yang bulat. Agak-agak dapat bayang tak rupanya macam mana? Terus aku cari tanda halal dan terpampang besar logo halal dekat packet Shin Ramyun. Tunggu apa lagi, masuk lah dalam troli.


Aku pun mula lah rebus air dan belek-belek packet tu , aku perasan ada tulis gourmet spicy. Mungkinkah kepedasan Shin Ramyun sama tinggi dengan Samyang? Kalau betul mana aku nak tibai air sejuk dekat kolej ni? 



Nak tak nak aku kena makan juga lah sebab dah bukak plastik ni. Nahhh! Nampaknya betapa bulatnya Shin Ramyun ni? Nasib baiklah muat dalam bekas aku kalau tak kena lah pecah-pecahkan. Perisa yang aku ambil ni lebih kurang macam kari tapi bau sebijik Samyang. Harap-harap lah rasa tak pedas mana kan. Dalam Shin Ramyun ada disediakan sayur kering dan perisa sekali. AKu letak sikit je perisa tu takut terlampau pedas dan rupa-rupanya rasa Shin Ramyun biasa macam meegi kari. haha. Aku pun tabur lah semua perisa tu dalam bekas. Kalau nak tahu, Shin Ramyun mee ni boleh tahan tebal jugaklah dan puas makan untuk seorang. 


Ada idea lagi ramen apa yang sedap? :)