Showing posts with label review. Show all posts
Showing posts with label review. Show all posts

Cara tebus sample Whiskas untuk anak bulus.


Assalamualaikum. Alhamdulillah kali ni dapat free sample Whiskas untuk anak bulus yang makin gemok. Jadi post kali ni aku nak cerita cara mudah untuk dapatkan sample Whiskas ni. Nanti Whiskas Malaysia akan hantar sample ni cuma tak diberitahu bila jadi korang kena alert sikit lah sebab memang tak kan dapat tracking number.

Sample ni akan diberi dalam kotak dan ada 3 peket. Kita boleh pilih umur kucing sama ada anak kucing (2-12 bulan) dan dewasa (1 tahun ke atas. Pastikan pilih betul-betul tau sebab sample ni akan diberi mengikut umur kucing korang.

Ikut step di bawah untuk tebus sample Whiskas,

1) Klik link ni ( CLICK SINI )
2) Klik SAYA NAK.



3) Pilih umur anak bulus korang.


4) Isi data yang diminta untuk tujuan postage. Nampak tak ada bahagian Nama Kucing tu? Nanti kan dekat slip poslaju akan letak nama kucing korang tu. Lepas tu klik Hantar.


5) Akhir sekali korang kena log masuk FB. Dan selesai. Korang hanya perlu tunggu sample ni dihantar ke rumah korang. Kalau korang rasa nak dapat banyak sample kan, korang letak lah email yang berbeza-beza tapi pastikan email tu aktif sebab nanti korang akan diberi kod diskaun LAZADA bila korang beli Whiskas.


Ni aku punya sample dan memang serius anak bulus sangat suka.



Shin Ramyun noodle soup


Assalamualaikum.

Akhirnya kebah juga demam ramen Samyang setelah aku dilarang untuk makan ramen tu lagi. Ceh. Tapi yang pasti aku tak kan tahan kepedasan ramen tersebut. Sebelum ni aku pernah update pasal ramen Samyang tu dan kepada sesiapa yang rasa nak baca bolehlah klik ----> (sini) (sana) (situ)


Post kali ni aku nak cerita pasal Shin Ramyun noodle soup yang baru pertama kali aku jumpa dekat Giant. Yang uniknya Shin Ramyun ni daripada mee segera yang ada di pasaran adalah bentuknya yang bulat. Agak-agak dapat bayang tak rupanya macam mana? Terus aku cari tanda halal dan terpampang besar logo halal dekat packet Shin Ramyun. Tunggu apa lagi, masuk lah dalam troli.


Aku pun mula lah rebus air dan belek-belek packet tu , aku perasan ada tulis gourmet spicy. Mungkinkah kepedasan Shin Ramyun sama tinggi dengan Samyang? Kalau betul mana aku nak tibai air sejuk dekat kolej ni? 



Nak tak nak aku kena makan juga lah sebab dah bukak plastik ni. Nahhh! Nampaknya betapa bulatnya Shin Ramyun ni? Nasib baiklah muat dalam bekas aku kalau tak kena lah pecah-pecahkan. Perisa yang aku ambil ni lebih kurang macam kari tapi bau sebijik Samyang. Harap-harap lah rasa tak pedas mana kan. Dalam Shin Ramyun ada disediakan sayur kering dan perisa sekali. AKu letak sikit je perisa tu takut terlampau pedas dan rupa-rupanya rasa Shin Ramyun biasa macam meegi kari. haha. Aku pun tabur lah semua perisa tu dalam bekas. Kalau nak tahu, Shin Ramyun mee ni boleh tahan tebal jugaklah dan puas makan untuk seorang. 


Ada idea lagi ramen apa yang sedap? :)


Menang hadiah daripada Azatiesayang




Assalamualaikum. Niat di hati sebenarnya nak update segala hadiah yang aku dapat tapi akhirnya semua terkubur disebabkan anime (salahkan orang lain). Memang sejak azali aku jenis suka join giveaway tak kisah dekat Facebook, Blog dan Instagram sekalipun aku tetap akan join tapi majoriti aku menang pun melalui blog. Bila diingatkan balik memang banyak sangat hadiah aku dapat daripada topup sampai lah buku cuma aku pun terfikir nak update dekat sini -_-


Rezeki aku menang banyak giveaway dan contest tapi selalunya bermusim jugaklah. Contoh sekarang musim aku tak akan menang apa-apa giveaway LANGSUNG dan hari tu adalah musim aku menang macam-macam hadiah sampai terpaksa bagi dekat orang lain.


Post kali ni aku tujukan khas pada Azatiesayang kerana telah bermurah hati buat giveaway perencah bakar. Ahh jangan gelak lah kau. Kalau perencah takda, ingat sedap ke nak buat ikan bakar ? :p Giveaway ni ada macam-macam hadiah sebenarnya macam DEODARANT  REWITE(ingat kalau menang ni nak kasi mak aku) ,AQUARA ESSENCE SPRAY, LIPSTIK ACTIVE topup dan hadiah utamanya ialah perencah ikan bakar. Aku pun join lah dengan harapan menang hadiah biasa-biasa je. Sekali aku menang hadiah utama dan paling kelakar aku boleh tak sedar yang aku tersenarai dalam kalangan yang bertuah :p



Bagi yang tak tahu perencah ni bukan je untuk makan cicah dengan ikan bakar je. Alahai kalau macam tu muak tekak ni labu oi , kak Azatie kata boleh buat perencah untuk meehun sup , bakso dan apa-apa yang rasa sesuai lah. Aku bukan reti masak pun tak kan nak suruh aku senaraikan pula kan tunggu je lah mak aku masakkan. :p


Sebenarnya perencah ni aku belum ambil lagi dekat si dia. Harap-harap dia tak makan perencah ni senyap-senyap -_- . Aku gerenti yang perencah ikan bakar memang sedap. Akhir kata terima kasih banyak-banyak untuk hadiah ni. Tak sabar nak suruh mak masak dan aku makan. Haha.


Siapa yang nak beli boleh lah contact kak Azatie melalui medium bawah ni.

Blog: http://azatiesayang.blogspot.my/
Facebok: https://www.facebook.com/kak.yang.9


Review movie WARCRAFT



Assalamualaikum. Bila sebut pasal movie review, teringat pula masa semester 3 pelajar diwajibkan pilihh 1 movie dan buat review serta presentation.

Makanya hari ini aku nak buat review pasal movie WARCRAFT. Kenapa aku lambat buat review? Sebab aku bukan jenis kaki wayang yang habiskan duit dekat pawagam semata-mata nak up to date dengan movie baru (kedekut), sebab kedua aku tunggu WARCRAFT keluar HD baru syok aku nak tengok dan sebab terakhir adalah hari tu baru aku download:p

Aku dapat tahu WARCRAFT ni inspirasi daripada game. Sudah semestinya aku tak tak pernah tahu sebab aku leka dengan belajar (penipu) dan leka main Mystic Messenger.

Image result for travis fimmel warcraft poster

Jadi ini lah poster WARCRAFT. Nampak heronya macam hensem je. Kehkeh. WARCRAFT adalah cerita peperangan yang berlaku disebabkan dunia orc dah semakin teruk dan mencari tempat baru untuk dijadikan tempat tinggal dan akhirnya berperang dengan manusia di Azeroth yang diketuai oleh Anduin Lothar yang sangat setia dengan Raja.

Image result for travis fimmel warcraft poster

Daripada jalan cerita si Anduin Lothar  macam dah jatuh cinta dengan Garona dan paling sedih bila anak dia mati kena bunuh dengan orc :(


Image result for warcraft poster

Secara kesimpulannya, jalan cerita sangat seronok cuma tak berapa nak suka ending nya sebab nampak sangat ada sambungan :( !!! Spoil betul lah. Tak suka tengok movie yang ada sambunga ni. EEEEE. Geram ! Apa apa pun bagi yang belum tengok movie ni lagi boleh lah download sekarang dan nikmati keseronokan nya haha.